Excursie CONO Kaasmakerij in De Beemster

Op dinsdag 5 september 2017 (exclusief voor leden)

conoTijdens Machevo Connect 2016 beloofde CONO het ons al: bij hoge uitzondering zijn leden van Machevo welkom de spiksplinternieuwe duurzame kaasmakerij van CONO in De Beemster te bezichtigen. Op 5 september a.s. is het dan zo ver! Mis deze kans niet want het gebeurt niet vaak dat deze ongekend moderne fabriek de deuren voor bezoekers opent!

In de lezing van CONO hoorden we al over de uitdagingen waar het bedrijf voor kwam te staan bij de bouw van hun in 2014 geopende kaasmakerij ‘De Tijd’. CONO heeft al meer dan een eeuw een goede naam als het om duurzame productie gaat. Om ieder procentje productieverlies te beperken, is van begin af aan alles tot in detail uitgedacht en moesten de neuzen van alle betrokken partners dezelfde kant op staan.

Klik hier voor aanmelden excursie naar CONO Kaasmakerij

Duurzaamste kaasmakerij ter wereld
Al het harde werk heeft geresulteerd in een productielocatie die bekendstaat als de duurzaamste kaasmakerij van de wereld. In vergelijking met het vorige gebouw gebruikt ‘De Tijd’ 75% minder water, 25% minder elektriciteit en gas en produceert het 47% minder afvalwater.

Hoe dat kan? Tijdens de rondleiding ontdekt u met welke ingenieuze systemen dat is klaargespeeld. Ook zal duidelijk worden hoe CONO de onderhoudskosten tot een minimum heeft beperkt en hoe de modernste technieken zijn te combineren met een oud ambacht zoals het maken van kaas. Wist u bijvoorbeeld dat de kaasmakerij het water dat wordt gebruikt bij de productie hergebruikt als spoelwater?
Een ander opmerkelijk detail is dat CONO het drainageproces juist bewust niet heeft geautomatiseerd om zo de beste smaak te behouden. Dit wordt dus nog deels met de hand gedaan.

Netwerkdiner
Om eens rustig ideeën uit te wisselen over alle opgedane kennis sluiten we af met een netwerkdiner. De locatie van het netwerkdiner zal in de omgeving van de CONO Kaasmakerij zijn en wordt later bekend gemaakt.
Programma en locatie

13.30 uur   Ontvangst met koffie en welkom door Wim Betten, algemeen directeur.
13.45 uur   Introductie CONO Kaasmakers door Wim Betten en Saskia van der Valk
                   (manager corporate communicatie).
14.30 uur   Rondleiding in 2 groepen.
15.15 uur   Kaas proeven en vragen.
15.30 uur   Einde excursie.
16.00 uur   Netwerkdiner (locatie wordt nader bekend gemaakt).

CONO Kaasmakers:
Rijperweg 20
1464MB Westbeemster
T: 0299 689 200
W: www.cono.nl

Belangrijk: Voorwaarden tot deelname
CONO leidt normaal geen bezoekers rond. Er is slechts plaats voor 40 deelnemers. Bij grote interesse betekent dit dat wij per Machevo-lid slechts één deelnemer zullen toelaten. Wij behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.
Deelname is gratis maar niet geheel vrijblijvend. Wanneer u zich inschrijft, verwachten we dat u ook daadwerkelijk komt en maken wij hiervoor kosten. Daarom gelden er bijzondere annuleringsvoorwaarden. U kunt uw inschrijving alleen schriftelijk annuleren met een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Annuleren van uw inschrijving kan kosteloos tot 48 uur voorafgaand aan het event.

Meldt u zich binnen 48 uur voor aanvang af of vergeet u zich af te melden? Dan zijn we helaas genoodzaakt € 75,00 (excl.btw) aan catering- en organisatiekosten in rekening te brengen. U kunt bij verhindering natuurlijk altijd een collega in uw plaats laten deelnemen.

Klik hier voor aanmelden excursie naar CONO Kaasmakerij