Erik Slobben 02 webColumn Erik Slobben, bestuurslid Machevo en directeur JME Technische Handelsonderneming B.V.

In deze dagen in mei/juni van herdenken en vieren zijn wij bezig met elkaar. Ik herinner mij dan ook verschillende oorlogfilms waarbij de geallieerden elkaar konden identificeren door met een metalen clicker te werken. Indien de afgesproken code juist werd beantwoord dan zat je goed en kon jij jezelf vrijgeven.

Eric Schop Gronfra webColumn Eric Schop, sales engineer Gronfra Procestechniek B.V.

Wij zijn het beste bedrijf. Bij ons gaat eigenlijk alles goed. De concurrentie loopt natuurlijk ver achter. Wij maken nauwelijks fouten. Bij ons is de klant echt 100% koning. 0 mislukkingen. En zo is het! Toch?

Yves Willems webColumn Yves Willems, penningmeester Machevo en zaakvoerder Optyl BVBA

Een paar weken geleden was ik bij Siemens in Karlsruhe Duitsland. Ik was daar bij het departement Analyse Technik en was wel een beetje onder de indruk van het geheel. Niet alleen het adres (Siemensallee) maar alles straalde Siemens uit. Hoewel er verschillende departementen en divisies op deze locatie gehuisvest zijn, was er een enorme verbondenheid: iedereen was Siemens.

Carlos Ooijen webColumn Carlos Ooijen, vicevoorzitter Machevo en directeur VDL Industrial Products B.V.

Toen ik mij zette aan het schrijven van deze column dacht ik direct aan het onderwerp ‘samenwerken’, want samenwerken is een onderdeel van samenleven, óns samenleven. In onze regio, in Nederland, in Europa en wereldwijd.

Aldert Schollaardt webColumn Aldert Schollaardt, Marketing Manager bij Endress+Hauser B.V.

De economie trekt aan en iedereen kraait glorie. De minister van financiën heeft zelfs een begrotingsoverschot te melden en de werkeloosheid loopt hard terug. Aan de andere kant is er veel onzekerheid in de wereld. Grote stromen vluchtelingen in het zuiden, een president in het westen waarvan we nog steeds geen hoogte kunnen krijgen, de aankomende Brexit en in het oosten de dreiging van een land met uitbreidingsdrang en een bedreiging van de westerse democratie met (vermeende) cyberaanvallen.

Frank Hartog webColumn Frank Hartog, divisie manager DCP bij TBK Group

In 1995 ben ik als schoolverlater met een hbo-diploma op zak begonnen via een technisch detacheringsbureau. Het voordeel was dat je op deze wijze veelal bij technische bedrijven binnen kwam waar ik, door mijn enthousiasme, meestal wel langer kon blijven dan voorzien. Zo is een periode van 2 weken bij MHI Corrugating uitgelopen naar 6 maanden. Het is ook een keer gebeurd dat dat andersom was, maar dat vond ik in dat geval niet zo erg. Uiteindelijk ben ik in 1996 bij een bedrijf in Wormerveer binnengerold dat werkzaam was in de ontstoffingstechniek. Al vrij vlot werd mij een vast contract aangeboden en sinds die tijd ben ik in deze tak van sport actief gebleven. In deze tijd heb ik diverse functies bekleed van tekenkamer, via inkoop naar de verkoop.