Ccdc w9KEokhajKw unsplash39480ommunicatie is nog nooit zó belangrijk geweest als nu. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat digitale communicatie wereldwijd op een noodgedwongen, razendsnelle manier er doorheen geduwd is. Van ‘business as usual’ is niet langer sprake. Werknemers die gewend zijn om buiten de deur te werken, vinden inmiddels creatief hun weg in chatten, mailen en videobellen, terwijl productiemedewerkers de afstand tot elkaar alleen maar groter zien worden, door de anderhalve meter afstand-regel. 

Cynthia portret kleinColumn Cynthia Meijer (Machevo & Bulk Vereniging)

Op positieve en authentieke wijze je bedrijf presenteren binnen de branche. Dat wil iedereen, toch? Commerciële aandacht krijg je alleen zelden cadeau, daar hangt vaak een prijskaartje aan. Waarom dan zelf niet in de pen klimmen om een column voor Machevo te schrijven? ‘Free publicity, geweldig!’, hoor ik u denken. Maar waar begin je?

ColumnAstrid van Ballegoy HIT Astrid van Ballegoy (Hitma)

De keuze voor Humberto Tan als dagvoorzitter van Machevo Connect 2019 was treffend. Voor mij persoonlijk was de rode draad van het event dit jaar ‘passie’. En dan is het een kleine stap naar de afscheidswoorden van Humberto toen de stekker uit zijn Late Night-show werd getrokken: “Was het altijd even goed? Nee. Maar is het gemaakt met passie? Ja!”. De algemene ledenvergadering van Machevo & Bulk werd op dinsdagmiddag 5 november in Evoluon Eindhoven traditiegetrouw gecombineerd met gastsprekers.

Column Christian Wermeter (CinchSeal) 

Portret Chrisitan Wermeter CinchSeal portretToen de Nederlander Sibrandus Stratingh in 1835 het eerste elektrisch aangedreven voertuig ter wereld ontwikkelde, kon hij nauwelijks weten dat bijna 200 jaar later zijn uitvinding een wereldsucces zou worden. Inmiddels rijden in Nederland 45000 volledig elektrische en 94000 plug-in hybride auto's op de wegen en dit aantal groeit nog altijd fors. Dit betekent ook dat de vraag naar accu's in de toekomst verder zal stijgen en zowel het productievolume als ook de efficiëntie zal moeten toenemen. Een kilo accu kan max. 150 Wattuur (Wh) opslaan, tegenover 11000 Wh per kilo benzine. Maar wat zijn eigenlijk de uitdagingen bij de productie van accu's?

Column Carlos Ooijen (VDL Industrial Products) 

Carlos Ooijen webIedereen weet dat de vergrijzing van de beroepsbevolking jaarlijks flink toeneemt. Met de pensionering van de oudere medewerkers verdwijnt er een hoop kennis en ervaring. Daarom moeten we er nu voor zorgen dat er voldoende nieuwe, jonge vakmensen voor de industrie kiezen. Vakmanschap is immers niet iets dat je kunt kopen; het komt met de jaren, door opleiding en ervaring.

Column Jeroen Maes (Maes Safety Products and Services) 

D20190403 hr portret jeroen maesDSC01855 portretraagt u ook een autogordel? Natuurlijk! In 1975 was de gordel al zo ingeburgerd dat hij voor in de auto verplicht werd gesteld in iedere nieuwe auto. Een jaar later werd het verplicht om de autogordel te dragen. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval drastisch verminderd.

Pagina 1 van 2