Cynthia portret kleinColumn Cynthia Meijer (Machevo & Bulk Vereniging)

Op positieve en authentieke wijze je bedrijf presenteren binnen de branche. Dat wil iedereen, toch? Commerciële aandacht krijg je alleen zelden cadeau, daar hangt vaak een prijskaartje aan. Waarom dan zelf niet in de pen klimmen om een column voor Machevo te schrijven? ‘Free publicity, geweldig!’, hoor ik u denken. Maar waar begin je?

ColumnAstrid van Ballegoy HIT Astrid van Ballegoy (Hitma)

De keuze voor Humberto Tan als dagvoorzitter van Machevo Connect 2019 was treffend. Voor mij persoonlijk was de rode draad van het event dit jaar ‘passie’. En dan is het een kleine stap naar de afscheidswoorden van Humberto toen de stekker uit zijn Late Night-show werd getrokken: “Was het altijd even goed? Nee. Maar is het gemaakt met passie? Ja!”. De algemene ledenvergadering van Machevo & Bulk werd op dinsdagmiddag 5 november in Evoluon Eindhoven traditiegetrouw gecombineerd met gastsprekers.

Column Christian Wermeter (CinchSeal) 

Portret Chrisitan Wermeter CinchSeal portretToen de Nederlander Sibrandus Stratingh in 1835 het eerste elektrisch aangedreven voertuig ter wereld ontwikkelde, kon hij nauwelijks weten dat bijna 200 jaar later zijn uitvinding een wereldsucces zou worden. Inmiddels rijden in Nederland 45000 volledig elektrische en 94000 plug-in hybride auto's op de wegen en dit aantal groeit nog altijd fors. Dit betekent ook dat de vraag naar accu's in de toekomst verder zal stijgen en zowel het productievolume als ook de efficiëntie zal moeten toenemen. Een kilo accu kan max. 150 Wattuur (Wh) opslaan, tegenover 11000 Wh per kilo benzine. Maar wat zijn eigenlijk de uitdagingen bij de productie van accu's?

Column Carlos Ooijen (VDL Industrial Products) 

Carlos Ooijen webIedereen weet dat de vergrijzing van de beroepsbevolking jaarlijks flink toeneemt. Met de pensionering van de oudere medewerkers verdwijnt er een hoop kennis en ervaring. Daarom moeten we er nu voor zorgen dat er voldoende nieuwe, jonge vakmensen voor de industrie kiezen. Vakmanschap is immers niet iets dat je kunt kopen; het komt met de jaren, door opleiding en ervaring.

Column Jeroen Maes (Maes Safety Products and Services) 

D20190403 hr portret jeroen maesDSC01855 portretraagt u ook een autogordel? Natuurlijk! In 1975 was de gordel al zo ingeburgerd dat hij voor in de auto verplicht werd gesteld in iedere nieuwe auto. Een jaar later werd het verplicht om de autogordel te dragen. Door het dragen van een autogordel wordt de kans op een dodelijk ongeval drastisch verminderd.

Column Peter Bogte (Vapo Techniek) 

20190129 Peter Bogte Vapo

Hoe vind je de juiste balans tussen inkoop, voorraadkosten en nee-verkoop?
‘Tuut-tuut, dat is snel. Het lijkt …. wel’. Wie kent deze reclameslogan uit de jaren ‘80 niet, waarbij na de bestelling direct een claxon te horen was? Een mooie belofte, maar was dit ook de realiteit.
In de afgelopen jaren is er veel veranderd. In het bijzonder de doorlooptijd van offerte naar opdracht naar levering. Klanten wensen kosten te besparen, houden geen voorraad meer aan en leggen de verantwoordelijkheid bij de groothandel. De klant verwacht dat de groothandel voldoende voorraad heeft om direct te kunnen leveren. Met goed voorraadbeheer onderscheiden wij ons ten opzichte van onze

Pagina 1 van 2