Alexander van der Dussen INADCO

Column Alexander van der Dussen, INADCO

Laat ik om te beginnen mijzelf eerst in het kort even voorstellen. Mijn naam is Alexander van der Dussen en ik ben ruim 20 jaar werkzaam bij INADCO Moisture Measurement in verschillende disciplines. INADCO Moisture Measurement is als innovator marktleider geworden in de Horticulturele industrie met door onszelf ontwikkelde meetapparatuur voor het bepalen van de bulkdichtheid en het vochtgehalte van o.a. potgrond. De technieken die hiervoor zijn ontwikkeld worden nu ook steeds meer ingezet in andere industrieën waar gewerkt wordt met grove fracties zoals in de Food en biomassa.

Robert Jan Steegman webColumn Robert-Jan Steegman, directeur Nestinox B.V.

Op het terrein van de Jaarbeurs is een prachtige megabioscoop verrezen. Het overschot aan terrein - grote beurzen zijn immers verleden tijd - wordt door de Koninklijke Jaarbeurs op creatieve wijze ingevuld. Zo verrees ook al een casino op het terrein aan de overkant van het kanaal, werd de hal op de eerste verdieping omgetoverd in Supernova en het congrescentrum in een musicaltheater. Ook intern veranderde overigens het een en ander, zie de terugtrekkende beweging die gemaakt is wat betreft het zelf organiseren van vakbeurzen. Geen vreemde ontwikkeling overigens, hoe vaak hoor je immers niet zeggen dat vakbeurzen een verschijnsel uit het verleden zijn.

Martijn Elkink Inteqnion

Column Martijn Elkink, Business Development Manager Inteqnion B.V.

In diverse media komen de termen voorbij, Internet of Things, Big Data, Smart Industry en ga zo maar door. Het is niet te ontkennen dat er iets gaande is binnen de industrie. Onze oosterburen noemen het Industrie 4.0. Een vierde industriële revolutie die in een rap tempo, veel ontwikkelingen in gang zet.

Erik Slobben 02 webColumn Erik Slobben, bestuurslid Machevo en directeur JME Technische Handelsonderneming B.V.

In deze dagen in mei/juni van herdenken en vieren zijn wij bezig met elkaar. Ik herinner mij dan ook verschillende oorlogfilms waarbij de geallieerden elkaar konden identificeren door met een metalen clicker te werken. Indien de afgesproken code juist werd beantwoord dan zat je goed en kon jij jezelf vrijgeven.

Eric Schop Gronfra webColumn Eric Schop, sales engineer Gronfra Procestechniek B.V.

Wij zijn het beste bedrijf. Bij ons gaat eigenlijk alles goed. De concurrentie loopt natuurlijk ver achter. Wij maken nauwelijks fouten. Bij ons is de klant echt 100% koning. 0 mislukkingen. En zo is het! Toch?

Yves Willems webColumn Yves Willems, penningmeester Machevo en zaakvoerder Optyl BVBA

Een paar weken geleden was ik bij Siemens in Karlsruhe Duitsland. Ik was daar bij het departement Analyse Technik en was wel een beetje onder de indruk van het geheel. Niet alleen het adres (Siemensallee) maar alles straalde Siemens uit. Hoewel er verschillende departementen en divisies op deze locatie gehuisvest zijn, was er een enorme verbondenheid: iedereen was Siemens.

Pagina 1 van 2