Menging in siloVoor het mengen en homogeniseren van goed lopende, droge stoffen van verschillende grootte en met verschillende stortgewichten heeft Van Beek de verticale silomenger ontwikkeld. De silomenger creëert massastromen binnen de mengsilo, de werking is te vergelijken met die van een chocoladefontein.

Het bekroonde Russell AMPro Sieve Station biedt de ultieme oplossing voor poederbehandeling om de kwaliteit van poeders voor additieve productie te garanderen

Om de kwaliteit van 3D geprinte eindproducten te garanderen, moeten fabrikanten zorgen voor de zuiverheid en consistentie van de poeders die in de productie worden gebruikt. Ongeacht de technologie voor additieve productie die wordt gebruikt, wordt de aandacht voor up- en downstream-processen voor poederbeheer steeds belangrijker. Dit zorgt ervoor dat belangrijke factoren worden aangepakt, zoals productverlies, veiligheid van operators, poederconditionering en traceerbaarheid.

Reijnders DinoOoit begonnen als transportbedrijf en geëvolueerd tot handelsonderneming in kolenproducten. Dat is in een notendop de geschiedenis van Reijnders BV uit Boxtel. De nieuwste stap in deze evolutie is de aanschaf van een Dino mobiele bulkwagenvuller. “Dankzij de Dino kunnen we veel meer werk verzetten voor onze klanten”, zegt productieplanner Ruud van Kollenburg. Maar er zijn nog belangrijkere voordelen die hem tot een tevreden klant maken.

20171004 verticale schroeven CovacoSoms krijgt Van Beek Schroeftransport vragen die het bedrijf niet elke dag krijgt. Of het bedrijf een rvs transportschroef van 17,5 meter uit één stuk kan maken bijvoorbeeld. De Van Mourik Group had twee lange schroeven nodig om silo’s van Feed Valid (voorheen Covaco) uit Poederoijen te vullen. Zo lang had Van Beek ze nog niet gemaakt, maar al snel had het bedrijf berekend dat het dit kan en dus ging het aan de slag.

VlintVlint, voorheen bekend als Nedfilter & Insolids, is vanaf nu de exclusieve leverancier in Nederland van Muhr, producent van beladingsbalgen. Het productgamma van Muhr is een goede aanvulling op het assortiment van Vlint Solids handling.

Vlint 2Vlint (voorheen Nedfilter & Insolids) presenteert een nieuwe drukbestendige flexibele verbinding van BFM Fitting als toevoeging aan de productrange van de divisie Solids handling. Het gaat om de BFM Seeflex 060ES. Deze flexibele manchet is bestand tegen een constante druk van 1,3 bar, ook bij hoge temperaturen.

Pagina 1 van 14