Omilk powder2p 24 januari 2019 organiseren Euro Manchetten & Compensatoren, VDL Industrial Products en Filcoflex voor de eerste keer in samenwerking het kennisevenement ’Explosion safety in the Dairy Industry’.

Binnen de voedingsmiddelenindustrie gaan regelmatig vragen rond over besmette monsters. Kun je altijd vertrouwen op de uitkomsten van monsteranalyses? Afwijkingen in het product zouden immers ook het gevolg kunnen zijn van een verkeerd monsternameproces. Of de monsternamekranen zijn wellicht niet op de juiste manier gereinigd. Redenen genoeg om eens extra aandacht te besteden aan betrouwbare monstername binnen voedingsmiddelenprocessen. En dat doet Hitma op 20 november a.s. tijdens een seminar.

Thema: Kun je vertrouwen op je monsters?
Om antwoord te geven op diverse vraagstukken over steriele monstername organiseert Hitma op dinsdag 20 november a.s. in Uithoorn een uniek sampling seminar. Thema van de dag: Hoe weet je zeker dat je kunt vertrouwen op vloeistof- en poedermonsters in de food & beverage industrie?

Hitma heeft de experts monsternametechnologie Grégoire Tassin van Labocontrol (FR) en Mark Plutshack van Keofitt (DK) bereid gevonden hun expertise met de aanwezigen te delen. Namens Hitma houdt Anne Marijke Zwarts een presentatie over risico-inventarisatie m.b.t. steriliteit.

Programma
Het dagprogramma begint 20 november om 09:30 uur. Rond het middaguur worden de lezingen onderbroken voor een verzorgde lunch. Tussen de presentaties door en/of na afloop is er voldoende ruimte om eventuele vraagstukken voor te leggen en/of gedetailleerde problemen omtrent monstername te bespreken.

Aanmelden
Hitma nodigt geïnteresseerden van harte uit het seminar bij te wonen. Deelname is gratis, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmelden via www.hitma-monstername.nl/seminar.

20 ft container mechanisch vullenSchroefsysteem Van Beek maakt 20ft containers ideaal voor bulktransport

20 ft containers zijn in veel gevallen ideaal voor bulktransport. Hun vierkante vorm maakt ze efficiënt in ruimtegebruik en ze zijn eenvoudig per vrachtwagen, spoor of schip te vervoeren. Er was echter een nadeel: hoe krijg je een 20ft container snel gevuld? Als die vraag u ervan heeft weerhouden deze containers te gebruiken, lees dan verder. Van Beek heeft namelijk het antwoord gevonden.

De beurs Industrial Processing wordt in 2018 gecombineerd met World of Technology & Science en is een evenement waar de branche tweejaarlijks naar uitkijkt. Ook nu zullen er op deze beurs weer vele nieuwswaardigheden te zien zijn.

VDL Industrial Products voorziet voor de Nederlandse markt een sterke groei van de export. Ca. 50% van de industriële productie wordt namelijk geëxporteerd. Nederland is van origine sterk in met name feed en food maar ook in andere sectoren zoals chemie, recycling en milieutechniek. Zo is er een wereldwijd groeiende vraag naar kwalitatieve producten die zorgen voor continuïteit van de productie, hygiëne en beheersbare productieprocessen. VDL Industrial Products speelt daar op in met een aantal nieuwe, innoverende en modulair toepasbare producten:

  • Nieuwe MD sluizen; compacte doseersluizen in het middensegment
  • Trilapparatuur; voor transport, uitzeven, scheiden of drogen
  • Jacob draaipijpverdeler; geavanceerde besturing voor efficiënte productie.

Nieuwe MD sluizen
VDL IP biedt al decennia lang roterende sluizen voor verschillende toepassingen. De combinatie van gericht marktonderzoek en innovatie door de R&D afdeling van VDL IP heeft geleid tot de uitbreiding van het assortiment met de nieuwe MD range. Daaronder een aantal explosiebestendige uitvoeringen.

Door middel van 3D tekeningen, 3D spanningsberekeningen en simulatiesoftware speelt VDL IP snel in op de specifieke vraag van klanten. Zo wordt voor iedere toepassing een optimaal werkende sluis ontwikkeld. Alle sluizen kunnen voorafgaand aan ingebruikname worden getest in de speciale testomgeving bij VDL IP.

De nieuwe MD sluis is toepasbaar bij pneumatisch transport, waarbij de drukverschillen kunnen oplopen tot ca. 1 bar. De robuust uitgevoerde MD sluis combineert een hoge vullingsgraad met minimale productbeschadiging. Mede daardoor is hij compacter en eenvoudiger in te bouwen. De MD sluis is onderhoudsvriendelijk door toepassing van o.a. buitenliggende onderhoudsvrije kogellagers en nastelbare stopbuspakkingen, een directe flensaandrijving, een eenvoudig demonteerbare rotor en standaard PN10 aansluitflenzen.  De sluizen kunnen worden uitgevoerd in hardchroom of vernikkeld om daarmee de levensduur te verlengen en/of de corrosiebestendigheid te vergroten. Nadere specificaties vindt u op www.vdlindustrialproducts.com.

Trilapparatuur; maatwerk waarmee u elk probleem oplost
Met triltechniek worden eenvoudig producten getransporteerd. Maar dat niet alleen. Triltechniek leent zich bij uitstek voor verschillende functies. Zo kan er hygiënisch mee worden gesorteerd, ontwaterd, ontvet, gespreid, gezeefd en gedoseerd. Alle onderdelen zijn eenvoudig te reinigen en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere productbewerkingen. Omdat iedere specifieke productieomgeving weer z’n eigen uitdagingen kent, wordt de trilapparatuur op maat voor de klant ontwikkeld en geproduceerd. Zo worden ze toegepast in de recycling, veevoederindustrie, milieutechniek, chemie en in de voedingsmiddelenindustrie. Ook voor deze apparatuur biedt VDL IP een opstelling om specifieke producten en productieprocessen van tevoren uit te testen.

Jacob draaipijpverdeler; geavanceerde besturing voor efficiënte productie
Met deze nieuwe draaipijpverdeler van JACOB kan de draaipijp zowel ‘met de klok mee’ als ‘tegen de klok in’ draaien. Daardoor kunnen de schakeltijden en daarmee de processtilstand, aanzienlijk verkort worden. Met dit systeem kiest de draaipijp nu altijd de kortste weg.

Het systeem is compleet PLC bestuurd waardoor er geen eindschakelaars nodig zijn. Indien gewenst zijn deze wel optioneel leverbaar.

De bouwvorm en de inbouwmaten zijn gelijk aan de huidige draaipijpverdelers waardoor ze volledig aansluiten op het huidige leidingwerk. Doordat de eindschakelaarkast is weggevallen neemt de draaipijpverdeler nu minder ruimte in beslag.

Over VDL Industrial Products
VDL Industrial Products is totaalleverancier van componenten voor afzuiginstallaties en bulkhandling. Daarnaast levert VDL Industrial Products complete systemen voor explosie- en brandbeveiliging van industriële processen.

VDL Industrial Products maakt onderdeel uit van de VDL Groep; een Nederlands familiebedrijf bestaand uit 99 bedrijven met ruim 17.000 medewerkers. VDL Industrial Products benut de slagvaardigheid van een MKB bedrijf met de uitgebreide en specifieke kennis en vaardigheden van de VDL Groep. Daarmee biedt VDL Industrial Products als partner maatwerk oplossingen voor vele bedrijfstakken en toepassingsgebieden.

Standnummer VDL Industrial Products op de WoTS: C028 in hal 9.

Maulburg, Duitsland 14-6-18. Wij zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het Zwitserse ingenieursbedrijf NSB Gas Processing nu onderdeel uitmaakt van de wereldwijde Busch groep. NSB Gas Processing heet nu Busch NSB AG en brengt een zeer gerespecteerd team van ingenieurs en een portfolio bestaande uit vloeistofringvacuümpompen, compressoren en systemen met zich mee.

De geschiedenis van NSB Gas Processing gaat terug tot 1844. Busch NSB zal dezelfde hoge kwaliteitsstandaard van vloeistofringvacuümpompen, compressoren en systemen voor industrieën voortzetten. Met de overname van NSB Gas Processing kunnen we nu betrouwbare vacuüm- en overdrukoplossingen bieden voor zware omstandigheden in de olie- en gassector en de chemische en farmaceutische industrie. Een van de sterke punten van het Busch NSB-productportfolio is gasterugwinning, een subsector van de olie- en gassector. Gasterugwinning biedt de voordelen van een efficiënter gebruik van schaarse bronnen en een kleinere ecologische voetafdruk.

De producten van NSB, waarop klanten al jarenlang vertrouwen, worden nu aangeboden onder het nieuwe merk Busch NSB en zullen blijven voldoen aan de kwaliteitsvereisten van de branche op basis van geavanceerde technologie. Bovendien biedt onze aanwezigheid met het grootste en meest uitgebreide servicenetwerk in meer dan 40 landen veel voordelen voor klanten van NSB.

Daarnaast profiteren klanten ook van onze ervaring en expertise in de vloeistofringtechnologie. De Dolphin vloeistofringvacuümpompen en compressoren zijn van wereldklasse en worden wereldwijd gebruikt in tal van industrieën. Deze serie wordt nu aangevuld met vloeistofringvacuümpompen, compressoren en systemen die verkrijgbaar zijn onder het nieuwe merk Busch NSB. Zo hebben klanten een grotere keuze uit een breed aanbod van vloeistofringtechnologieën, zodat er altijd wel een oplossing is die aan hun wensen en behoeften voldoet.

"Met NSB kunnen we meer oplossingen en een veelzijdiger portfolio aanbieden, terwijl we hun deskundige kennis voor onze klanten integreren", licht Sami Busch toe. "Gasterugwinning is een technologie met een aanzienlijke impact op het milieu. Klanten van NSB kunnen nu profiteren van onze service-expertise en ons vermogen om reserveonderdelen en service 24 uur per dag, 7 dagen per week te leveren – waar ze zich maar bevinden. En NSB als onderdeel van de Busch groep kan uitkijken naar een nieuwe impuls voor toekomstige groei."

web Dino beladingsbalg vooraanzichtDe Dino mobiele bulkwagenvuller is mobiel inzetbaar en verlaadt snel, simpel en veilig. Maar hoe zit het eigenlijk met het tegengaan van stofontwikkeling tijdens het verladen? Heeft een mobiele bulkwagenvuller daar ook oplossingen voor? Van Beek heeft tientallen jaren ervaring als het gaat om verladingen en in die tijd heeft het bedrijf tal van innovatieve oplossingen ontwikkeld.

Pagina 1 van 15