Remco Claassen en Tom Pruymboom 640x459Machevo Connect werd afgesloten met een staande ovatie voor Remco Claassen. En hoe dat zo kwam, laat zich niet makkelijk navertellen. Als u erbij was, verschijnt er nu een grijns of lach op het gezicht. Was u er niet bij dan heeft u zeker wat gemist.

Het gaat goed met de Machevo & Bulk Vereniging. Maar liefst elf bedrijven sloten zich dit jaar aan bij hét netwerk voor de procesindustrie. Onze nieuwe leden zijn:  Altermij-De Gouwe, Isolatiebedrijf Franssen, Indus, Jongerius, Kusters Recycling Solutions, Nirota, Rossi Benelux , Rotary Trading Company, Slingerland Techniek, Surplus Select en Tebodin Deventer. We laten de de laatste twee nieuwkomers aan het woord:

Na de Algemene Ledenvergadering op 2 december jl. ging direct het evenement Machevo Connect 2014 van start in de zalen van Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht. Aan Machevo Connect namen naast Machevo-leden ook relaties van de vakbeurs Industrial Processing deel. Een ideale gelegenheid voor velen om nieuwe contacten te leggen en oude banden aan te halen.

Jacqueline fackeldey (lezing aangeboden door BULK) gaf de aftrap bij Machevo Connect 2014. Zij begon met vragen als: Wat is Social Business en waarin verschilt het van social media? En waarom is Social Business het zakendoen van de toekomst en is de organisatie van de toekomst een Social Business? Ook liet zij foto’s zien van silo’s. Ons welbekend in de branche. Echter zij verbeelde daarmee bedrijfsculturen die bestaat uit koninkrijkjes en silo’s,  die mensen belemmeren om buiten de gebaande paden en buiten de bestaande hiërarchie samen te werken. Het afbreken van die silo’s in een organisatie is zeker niet eenvoudig, maar het kán wel.  Naast tijd vraagt zo’n ommezwaai volgens de klantropoloog vooral lef.

Op dinsdag 2 december jl. vond in het Auditorium van Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht, onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Het was een vergadering nieuwe stijl en duurde slechts een half uur. Daarna ging het netwerkevenement ‘Machevo Connect 2014' van start.

Hans5 4kantColumn Hans Tangenberg, directeur HITMA Filtratie B.V.

Onlangs had ik een bespreking met de directie van een grote onderneming in de productie-industrie. Zij stelden vragen over maatschappelijk verantwoord (MVO) en duurzaam ondernemen. Men vroeg zich af wat wij als HITMA Filtratie aan hun beleid en strategie met betrekking tot MVO konden toevoegen.

tompruymboomColumn voorzitter Tom Pruymboom, Nirota B.V.

Een beetje ondernemer, manager, DGA of actieveling is bezig met zijn of haar netwerk. Want netwerken hoort er nu eenmaal bij. Dus zijn er netwerk-evenementen, matchmaking-programma’s, speed dates en handelsmissies, nog afgezien van de diverse social media-kanalen die we ijverig inzetten.