Rob Geus, bekend van televisieprogramma's waar hij misstanden op hygiënegebied aan de kaak stelt, heeft als gastspreker tijdens onze Algemene Ledenvergadering ook een zinnig woordje gedaan over hygiëne in de voedingsmiddelenindustrie. Regelmatig wordt Rob uitgenodigd bij 'grote voedingsmiddelenfabrikanten' om zijn kennis en inzichten te delen en de hygiëne-alertheid van medewerkers te verhogen.

Vers bloed in het bestuur van onze vereniging met het aantreden van twee nieuwe bestuursleden, te weten  Robert-Jan Steegman (Nestinox B.V.) en Yves Willems (Optyl BVBA). Tevens twee functiewisselingen, Chris van der Lande (Van Beek B.V.) droeg het penningmeesterschap over aan Carlos Ooijen (VDL Industrial Products B.V.). En Tom Pruymboom (Jongia N.V.) volgde Armando Turba op als voorzitter van de vereniging. De bestuurswisseling is in november vorig jaar door de Algemene Ledenvergadering bekrachtigd, waardoor de vereniging het nieuwe jaar fris van start is gegaan.

In de tweede helft van dit jaar mogen we maar liefst negen nieuwe leden van harte welkom heten! Wij stellen hen graag aan u voor: Heinkel Drying and Separation Group uit Besigheim (Duitsland) , J.M.E. Technische Handelsonderneming B.V. uit Zevenbergen, Matam B.V. uit Bergeijk, Polem B.V. uit Lemmer, Prodware Nederland B.V. uit Zaltbommel, Quality2Process B.V. uit Hengelo, Roosjen N.V. uit Antwerpen (België), TBK Group B.V. uit Renswoude, Verbaten Stortgoedtechniek B.V. uit Prinsenbeek en Wolfard & Wessels werktuigbouw B.V. uit Hoogezand. Wij wensen hen een prettige samenwerking toe binnen onze vereniging.

Op dinsdag 26 november jl. vond in het Mauritshuis in Willemstad onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Met 102 deelnemers kunnen we spreken van een geweldig hoge opkomst. Naast leden en relaties van onze vereniging, namen ook veel potentiële leden deel aan ons programma. Wij geven u een korte terugblik op de Algemene Ledenvergadering 2013:

Klik hier voor:
- Fotoalbum ALV 2013
- Filmfragment ALV 2013
- Deelnemersverslag excursie Suiker Unie
- Notulen ALV
- Bestuurswisseling
- Nabeschouwing in SolidsProcessing december 2013

 

Een bezoek aan de grootste suikerfabrikant in Europa door Monique Verboven

Op 26 november 2013 waren leden en relaties van de Machevo & Bulk vereniging welkom om deel te nemen aan een excursie bij de Suiker Unie in Dinteloord. Het aantal aanmeldingen voor de excursie overtrof de verwachting, ruim honderd deelnemers, waardoor de groep in twee delen rondgeleid werd. Ik was ingedeeld in de eerste groep. Ron de Keersmaeker sprak bij aankomst een woord van welkom. Daarna werd een bedrijfsfilm van de Suiker Unie getoond.

Hét netwerk voor de procesindustrie!

Ik ben vereerd om de eerste column te schrijven voor de nieuwsbrief van Machevo & Bulk Vereniging. Vanaf 2004 was ik bestuurslid en in 2008 nam ik de voorzittershamer van Do Tolsma over. Een nieuwe maar zeer ambitieuze voorzitter die heel graag het roer om wilde gooien. Zoals velen van u zich zullen herinneren ging het roer ook werkelijk om tijdens de Algemene Ledenvergadering 18 november 2008. Onze aanwezige leden waren ook overtuigd dat er iets moest gebeuren en we transformeerden van een exposantenvereniging naar een Marketing- en Businessvereniging.