rockwool1Maar liefst 39 deelnemers telde de excursie naar steenwolproducent Rockwool die de Machevo & Bulk Vereniging op 16 september jl. voor haar leden had georganiseerd. Omdat er maar ruimte was voor een beperkt aantal bezoekers heeft de vereniging alle geïnteresseerden die geen lid zijn moeten teleurstellen. Anders had de excursie met gemak meer dan 60 deelnemers geteld.

Drie leden hebben zich in de afgelopen maanden aangemeld bij de Machevo & Bulk Vereniging. Het gaat om de Apollo Group, Nederman Nederland B.V. en Willems RVS/Aluminium B.V.

apollo logoApollo Group

Apollo is opgericht in 1847. Door de jaren heen heeft het familiebedrijf zich gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren en installeren van interne verticale transport systemen, logistieke systemen en balenpersen voor de bulk en de verpakkingsindustrie met vestigingen over de hele wereld.

image007Solids Dortmund, de vakbeurs voor poeder- en stortgoed technologieën, vindt plaats op 4 & 5 november in de Messe Westfalenhallen in Dortmund, co-located met Recycling-Technik. Met maar liefst 4 hallen en een aparte hal voor Recyling-Technik is het de groote editie uit de Solids European Series.

Cynthia Meijer CM Office SupportColumn Cynthia Meijer, CM Office Support

Deze zomer werd ook ik het doelwit van cybercriminelen. Met een omzet die een aantal nullen mist in vergelijking met veel bedrijven in het MKB had ik niet verwacht dat 'boeven' hun kostbare tijd aan mij zouden besteden. Bij grote bedrijven valt toch veel meer te halen?

Column door Chris van der Lande, Van Beek Schroeftransport B.V.

Hoe zal ons vakgebied zich ontwikkelen, wat zullen onze klanten de komende 5 tot 10 jaar gaan doen, wat zullen de ontwikkelingen zijn, hoe kunnen we erop inspelen? Een moeilijke vraag die misschien gedeeltelijk beantwoord kan worden door te kijken naar het verleden. Hoe heeft de branche zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Scribent heeft 35 jaar ervaring in de poeder-business en heeft derhalve in dat opzicht een onderbouwde maar mogelijk omineuze visie.

Krohne dordrecht luchtfotoHoe meten waterleidingbedrijven en waterzuiveringsinstallaties hoeveel water er door de leidingen gaat? Hoe houdt de petrochemische industrie de juiste verhouding in het oog bij het mengen van stroperige substanties zoals olie? En hoe komt het dat de drankenindustrie dagelijks miljoenen flesjes weet te vullen met in ieder flesje exact dezelfde hoeveelheid? De complexe meetapparatuur die hiervoor nodig is wordt al tientallen jaren ontwikkeld en geproduceerd bij KROHNE in Dordrecht. Op 5 november a.s. zijn leden van de Machevo & Bulk Vereniging welkom voor een bedrijfsbezoek.